Tijdens de zwanger-schap

De komst van nieuw leven is een wonderbaarlijke gebeurtenis die heel wat vragen met zich meebrengt. Mensen in jullie omgeving geven goedbedoelde adviezen en dit kan jullie als toekomstige ouders onzeker maken. Als vroedvrouw wil ik jou en je partner informatie op maat geven en jullie ondersteunen bij het maken van beslissingen. Verder kan ik samen met een gynaecoloog naar keuze instaan voor de medische opvolging van de normale zwangerschap tijdens verschillende huisbezoeken. Tenslotte wil ik de jou en je partner optimaal voorbereiden op de arbeid en bevalling, een intens moment een intens moment dat zorgelozer en rustiger kan zijn door goed voorbereid te zijn. Ook wanneer je enkel gebruik wil maken van mijn diensten na de geboorte van je kindje kan het aangenaam zijn om tijdens de zwangerschap al eens kennis te maken tijdens een huisbezoek.


Na de geboorte

De meeste mama’s en baby’s verlaten het ziekenhuis op de derde dag na de bevalling. Tijdens het eerste levensjaar van je baby heb je recht op verschillende huisbezoeken van de vroedvrouw.  Deze huisbezoeken worden volledige terugbetaald door de mutualiteit. Dit aantal bezoeken verhoogt wanneer je er voor kiest om vóór de derde dag na de bevalling naar huis te komen. Tot en met de vijfde dag heb je dagelijks recht op een bezoek van de vroedvrouw. Ik kom graag langs voor het uitvoeren van medische controles bij moeder en kind en een intensieve begeleiding van de voeding van de baby. Verder kan je met al je vragen terecht bij mij en kan ik je doorverwijzen naar andere hulpverleners indien nodig.


Praktisch

Zowel tijdens de zwangerschap als na de bevalling heeft elke vrouw recht op verschillende bezoeken van de vroedvrouw die volledig terugbetaald worden door de mutualiteit. Ik werk met de derdebetalersregeling: dit betekent dat ik rechtstreeks door de mutualiteit betaald wordt en de ouders niets aan mij moeten betalen. Verder ben ik geconventioneerd: dat wil zeggen dat de bedragen die ik mag aanrekenen gelimiteerd zijn.